پاسخ معاون غذا و دارو دانشگاه شیراز به کلیپ منتشر شده در فضای مجازی

به گزارش عصر کازرون، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به انتشار تصاویر غیر واقعی نسبت به استفاده از نمک ید دار تاکید کرد: تمامی نمک های فاقد مجوز وزارت بهداشت، شامل نمک دریا و نمک فله، به سبب وجود ناخالصی ها و نداشتن ید، مورد تایید برای مصرف کنندگان نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «محمدجواد خشنود»، با اعلام این خبر گفت: مطابق با دستور العمل های سازمان بهداشت جهانی، غنی سازی نمک خوراکی با ید، یک راهکار اولویت دار در راستای کاهش اختلالات مرتبط با کمبود ید نظیر گواتر، اختلالات رشدی و ذهنی است.

او با بیان اینکه واحدهای تولیدی کشور همواره همگام و حامی این سیاست سلامت محور بوده اند، افزود: متاسفانه، تبلیغات بی اساس و غیر علمی علیه مصرف نمک ید دار و تشویق به مصرف نمک دریا، باعث به خطر افتادن سلامتی مردم می شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه، ادامه داد: نمک های خوراکی که در سطح کشور در کارخانجات مجاز تولید و بسته بندی می شوند، تحت نظام پایش و کنترل کیفیت، از سوی سازمان غذا و دارو و معاونت غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی نظارت می شوند.

دکتر خشنود اظهار کرد: در استان فارس نیز نمک های خوراکی در سطح تولید و عرضه در آزمایشگاه کنترل فرآورده های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد بررسی و کنترل کیفیت قرار می گیرند و میزان ید، درجه خلوص و فلزات سمی مانند سرب، کادمیم و آرسنیک آنها اندازه گیری می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه، در مورد کلیپ تصویری منتشر شده در فضای مجازی گفت: واکنش رنگی نمک ید دار بهداشتی در فیلم مربوطه، به هیچ وجه مرتبط با ترکیبات سفید کننده نبوده و علت آن ید موجود در نمک است که در محیط اسیدی ایجاد شده توسط آب نارنج، با نشاسته موجود در سیب زمینی آب گوشت ترکیب شده، رنگ آبی را ایجاد می کند؛ انجام این واکنش دلالت بر کیفیت تغذیه ای بالای نمک خوراکی داشته و رنگ طبیعی ایجاد شده هیچ گونه تهدیدی را متوجه سلامت مصرف کننده نمی سازد؛ کما اینکه عدم ایجاد رنگ توسط نمک فاقد ید تصفیه نشده و غیر بهداشتی نشانه کیفیت پایین تغذیه ای آن است.

دکتر خشنود توصیه کرد: مردم بدون توجه به شایعات غیر معتبر و باورهای غلط رایج و ادعاهای افراد سودجو، از مصرف نمک های غیر بهداشتی تصفیه نشده با نام رایج نمک دریا که فاقد ید بوده و می تواند با داشتن میزان بالای آلودگی به ترکیبات سرطان زا نظیر فلزات سنگین تهدید کننده سلامت باشد، خودداری کرده و در هنگام خرید نمک خوراکی، حتما به ید دار بودن و مجوزهای بهداشتی و مهر استاندارد آن توجه کنند.

نظرات بینندگان تعداد نظرات بدون دیدگاه

اولین نظر را شما بنویسید و آغاز گر بحث باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مصاحبه
فراتر از کازرون