سالم ترین غذاها برای فصل بهار

به گزارش عصر کازرون، محمود خدادوست، گفت: حکمای ایرانی در خصوص هر فصل تدابیری را ارائه کرده اند که به صورت عادت در فرهنگ بومی مردم جای گرفته است و موارد متعدد این عادات را در قالب رسم و رسومات در مناطق مختلف کشور مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: برای مثال، طبق رسم شمال کشور، مردم در آخرین چهارشنبه سال، آش ترش را انتخاب می‌کنند و به دلیل اینکه مزاج این غذا سرد و ترش است، باعث می‌شود بدن خود را با افزایش حرارت در فصل بهار تطبیق دهد تا حجم خون به طور ناگهانی در بدن افزایش نیافته و باعث بروز بیماری‌های مرتبط با فصل بهار نشود.

سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در خصوص برخی توصیه‌ها و تدابیر مهم طب ایرانی برای فصل بهار، خاطرنشان کرد: مزاج فصل بهار گرم و تر است و بهتراست، مصرف موادغذایی خون ساز، مانند شیرینی جات و غذاهای دارای گوشت قرمز کاهش پیدا کند تا از بروز بیماری‌های مرتبط با این فصل جلوگیری شود.

وی با توصیه به پرهیز از مصرف غذاها و خوراک های شور و غلیظ و ادویه جات تند مانند دارچین، فلفل و زنجبیل، بر مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات خنک و آش هایی که ته مزه‌ای از گوشت دارند، تاکید کرد و افزود: آب پرتقال، آب انار و آب زرشک نیز نوشیدنی‌هایی هستند که هم از نظر مزاجی، سرد بوده و هم اینکه نوشیدنی‌های خنکی هستند و می‌توان از آنها در فصل بهار بهره برد.

خدادوست تعطیلات نوروز را فرصتی مناسب برای بهره مندی از فواید صبحانه، به عنوان مهم‌ترین وعده غذایی، فارغ از مشغله‌های کاری ایام سال دانست و تصریح کرد: توصیه همیشگی ما در ایام نوروز، غنی‌تر کردن وعده صبحانه است و اینکه اگر احساس سیری می‌کنید، یک وعده در میان غذا میل کنید.

وی بهترین زمان برای ورزش کردن در فصل بهار را اوایل روز و هنگام صبح و اواخر روز و هنگام غروب عنوان کرد و ادامه داد: ورزش در فصل بهار باید آرام و طولانی مدت باشد تا بیش از ایجاد گرما در بدن، سبب تحلیل مواد زائد تجمع یافته در فصل زمستان شود.

مشاور وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه توصیه به عموم مردم برای انجام حجامت در فصل بهار مبنای علمی نداشته و می‌تواند سلامتی برخی را به مخاطره اندازد، عنوان کرد: درست است که حکمای ایرانی بر انجام پاکسازی در فصل بهار توصیه کرده اند، اما روش پاکسازی در هر فرد باید با توجه به شرایط مزاجی و یا احتمالاً سوءمزاج غالب شده بر بدن وی و توسط پزشک متخصص تعیین شود.

خدادوست با توصیه به مصرف سبزی «خرفه» در کنار وعده‌های غذایی، بیان کرد: خرفه تأثیر بسیار زیادی در درمان خارش‌های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.

 

منبع: مهر

 

نظرات بینندگان تعداد نظرات بدون دیدگاه

اولین نظر را شما بنویسید و آغاز گر بحث باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مصاحبه
فراتر از کازرون